Kristoffer er snart færdigudlært som kok – og fortsætter i lære som tjener

Ikke bare en men to uddannelser skal sikre Kristoffer Hemmingsen en spændende karriere på alverdens restauranter. Hvidovres unge kan møde Kristoffer til Mød en virksomhed-messen i Kometen 13. november.

21-årige Kristoffer Hemmingsen er en grundig ung mand. Han er næsten færdiguddannet som kok fra Hotel Scandic. Svendeprøven gik godt, og han mangler bare få uger i lære i køkkenet på Hotel Scandic Hvidovre, før han kan begynde et langt arbejdsliv som kok. 

Men sådan skal det ikke være. For Kristoffer er ikke færdig med at lære. Han har derfor valgt at gå i gang på tjeneruddannelsen, så han i fremtiden står bedre rustet til at få jobs i den gastronomiske verden.

”Jeg er rigtig glad for at lave mad, men kan også godt lide det her med at servere den for gæsterne. Så derfor tager jeg tjeneruddannelsen, hvor jeg også skal stå i lære her på Scandic Hvidovre. Det giver mig bedre og flere spændende jobmuligheder i fremtiden. Men det bliver selvfølgelig også lidt underligt pludselig at skulle være tjener, nu når jeg har været vant til at være kok. Men det er jo en del af samme team her på Scandic, så det skal nok gå,” fortæller Kristoffer Hemmingsen.

Sjovt at være på et hotel
Allerede da han gik i folkeskole var Kristoffer klar over, at han ville tage en erhvervsuddannelse som kok.

”Jeg var ikke så god til at sidde i et klasselokale en hel dag, og så har jeg aldrig rigtigt været i tvivl om, at jeg skulle bruge mine hænder. Mange fra min klasse valgte gymnasiet, men jeg ville hellere tage en erhvervsuddannelse,” siger Kristoffer.

Men selvom kokkeuddannelsen har fokus på at lave mad, så kræver uddannelsen stadig, at man kan sidde og fordybe sig i læsestof, fortæller Kristoffer.

”Vi skal læse om fx hygiejne og vide hvad bakterier er, så det skal man vide, inden man tager uddannelsen. Men det er en rigtig god uddannelse, og jeg har været rigtig glad for at være i lære på Scandic Hvidovre. Det er sjovt at være i lære på et hotel. Folk er rare og der bliver taget hånd om os elever,” siger Kristoffer, som også deltager i Mød en virksomhed, der finder sted i Kometen onsdag 13. november